Vanliga frågor


Tveka inte att ta kontakt med oss via telefon eller mejl om dina frågor inte kan besvaras på denna sida

Vilka kremeringsalternativ finns det?

Vi erbjuder två typer av kremeringstjänster för dig att välja mellan; enskild eller allmän kremering.

Om du väljer enskild kremering kommer ditt husdjur att kremeras separat och askan kommer tillbaka till dig i en urna efter eget val. Du väljer önskad urna i vår Minnesplanerare som du får tillgång till via mejl efter besöket hos din djurklinik (OBS! Detta gäller i dagsläget inte alla djurkliniker under en övergångsperiod, ta kontakt med din djurklinik vad som gäller just hos dem).

Om du väljer en allmän kremering, kommer ditt husdjur kremeras med andra husdjur och askan sprids sedan i vår minneslund. Du kan alltid välja en minnessak som passar dig i Minnesplaneraren som du får tillgång till via mejl efter besöket hos din djurklinik.

Kan jag komma till er med mitt husdjur?

Du är välkommen att efter tidsbokning lämna din älskade hos oss. Du tar kontakt med oss via mejl (info@husdjursbegravning.se) eller telefon (070-333 25 15) för inbokning.

Under våra ordinarie öppettider 09:00-16:00 men önskar alltid att du tar kontakt med oss för att boka en tid innan du besöker oss.

Efter överenskommelse erbjuder vi även hämtning av ditt redan avlidna husdjur.

Hur kommer jag i kontakt med er?

Våra öppettider är vardagar 09:00-16:00. Kontaktar du oss via mejl (info@husdjursbegravning.se) svarar vi oftast inom 24h på vardagar och kontaktar du oss i anslutning till helg (t.ex. en fredag eftermiddag) eller under helg / helgdag kan det dröja till efterföljande vardag innan du får ett svar. Vi gör alltid vårt bästa för att svara dig så fort vi kan.

Vid brådskande ärenden är du varmt välkommen att ringa oss (070-333 25 15) och vi har möjlighet att svara på ditt samtal under helgfria vardagar 09:00-16:00 så hjälper vi dig direkt. Om vi inte har möjlighet att svara när du ringer, lämna gärna ett meddelande via sms eller röstbrevlåda så tar vi kontakt med dig så fort vi har möjlighet.

Vilka urnor och minnessmycken finns det att välja på?

Vi har ett utbud av olika urnor och minnessmycken som du i lugn och ro efter besöket hos din djurklinik (eller oss) väljer via vår Minnesplanerare som du får tillgång till via mejl (OBS! Detta gäller i dagsläget inte alla djurkliniker under en övergångsperiod, ta kontakt med din djurklinik vad som gäller just hos dem).

I Minnesplaneraren har du möjlighet att under 7 dagar (räknat från besöket hos din djurklinik eller oss) möjlighet att välja urna och/eller minnessmycke.

Vad händer efter besöket hos min djurklinik?

Efter besöket hos din djurklinik får du ett mejl från oss inom 2 dagar
som ger dig tillgång till Minnesplaneraren via internet (OBS! Detta gäller i dagsläget inte alla djurkliniker under en övergångsperiod, ta kontakt med din djurklinik vad som gäller just hos dem).

I Minnesplaneraren kan du om du önskar ändra val av
kremering under 7 dagar, räknat från besöket hos din
djurklinik.

Vid enskild kremering får du tillbaka ditt husdjurs aska i en
urna och du väljer önskad urna i Minnesplaneraren. En
träurna i vårt uppskattade tema Natur ingår utan kostnad.

Vid enskild kremering återlämnar vi djurets aska hem till dig eller tillbaka till din djurklinik beroende på vilket val du gjorde på djurkliniken. Leverans åter sker vanligtvis inom 4 veckor (efter genomförd betalning).

Jag har inte fått något mejl för tillgång till Minnesplaneraren?

Om du inte har har fått ett mejl från oss inom 2 dagar efter besöket hos din djurklinik, vänligen börja med att säkerställa att vårt mejl inte har hamnat i din skräppost.

Om du fortfarande inte har fått ett mejl från oss beror det vanligtvis på att den mejladress som vi har fått från din djurklinik inte överensstämmer med din riktiga / nuvarande mejladress. Vänligen kontakta oss på info@husdjursbegravning.se eller 070-333 25 15 så ser vi till att du får tillgång till Minnesplaneraren.

Hur lång tid tar det innan jag får tillbaka mitt husdjurs aska?

Vid enskild kremering återlämnar vi ditt husdjurs aska i önskad urna. Leverans sker till din djurklinik eller till dig, beroende på ditt val av leveransalternativ hos din djurklinik. Leveransen sker vanligtvis inom 4 veckor, och förutsätter att betalning för kremering är genomförd.

Vid val av hämtning hos din djurklinik får du ett meddelande
från djurkliniken när urnan kan hämtas.

Vid val av leverans till dig får du ett separat mejl från oss på Husdjursbegravning med information om leveransen. Vid leverans inom Östersunds kommun genomförs leveransen av oss, och i övriga kommuner med en av våra samarbetspartners.

Du är också alltid välkommen till oss på Husdjursbegravning för att hämta urnan i vår mottagningslokal efter genomförd tidsbokning.